Damesvereniging Naomi 55 jaar

De damesvereniging Naomi werd op 31 mei 1960 opgericht. De jonge vrouwen voelden zich niet meer thuis bij de jeugd van V.V.B. en omdat er geen plaats was bij de toen bestaande vrouwenverenigingen, besloten zij een nieuwe vereniging op te richten. De dames van Naomi kwamen wekelijks bij elkaar in het Verenigingsgebouw (in de zomermaanden niet want dan hielden ze – net als de regering – zomerreces). Vooral voor de gezelligheid. Het afgelopen jaar kwamen ze bij één van de dames thuis bijelkaar.

Daarnaast zetten de leden zich enorm in voor de kerk, door de verkoop van tweedehands boeken tijdens de Egmondse braderie, die in de zomermaanden op de woensdagen wordt gehouden.

Voor de verkoop van deze boeken kan een beroep gedaan worden op een groot aan dames (en ook een paar heren voor transport) vanuit de diverse kerken. De ‘boekenclub’ is daarmee zelfstandig geworden en valt niet meer onder de paraplu van de damesvereniging Naomi.

Met de verkoop van boeken hebben ze in het verleden al heel wat kunnen aanschaffen voor de kerk. Ook zijn ze altijd aanwezig geweest op de jaarlijkse Fancy Fair met een loterij en tegenwoordig met zelfgemaakte producten.

Maar ….. helaas ……. de damesvereniging Naomi heeft besloten om én haar 55 jarig bestaan te gaan vieren op zondag 7 juni 2015 én tevens de vereniging op te heffen. Dit vanwege de respectable hoge leeftijden van de leden en soms ook vanwege de gezondheid van hen.

Zoals ook in ons parochieblad ’t Scheepje te lezen stond: “Echter hebben de dames moeten besluiten om na deze maand de Damesvereniging Naomi op te heffen, vanwege leeftijden en gezondheid. Het is niet te beschrijven hoeveel deze damesvereniging in de afgelopen 55 jaar heeft betekend voor de parochie: werkelijk héél veel hebben zij betekend en bijgedragen aan het kerkzijn. Vele gewaden zijn door hen geschonken en ook kandelaars op ‘t altaar. Op zondag 7 juni zal in de Eucharistieviering aandacht aan dit jubileum worden besteed wat dan tevens een afscheid zal zijn. Maar een afscheid in gróte dankbaarheid! Dames, reuze veel én hartelijk bedankt!”

Voorzitter: mevr. E. Visser-Visser, tel 072 – 506 4235
Secretaris: mevr. B.A. Dekker-Verzijde, tel. 072 – 506 2040