Trouwen op ’t strand!

Trouwen op het strand

BERGEN – Goed nieuws voor iedereen die romantisch op het strand of in een mooie tuin wil trouwen. Vanaf nu mogen bruidsparen in de open lucht trouwen in de gemeente Bergen. Geliefden kunnen elkaar het ja-woord geven op het strand van Egmond-Binnen, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, Schoorl aan Zee, Hargen aan Zee en Camperduin. Wel moet dat stuk strand bij een strandpaviljoen horen. 

(Foto: Shutterstock)

Trouwen in een prachtige tuin of op een terras mag ook. Voorwaarde is dat de tuin of het terras bij een gebouw hoort. De gemeente Bergen geeft hiermee gehoor aan een veelgevraagd verzoek. “Wij zijn trots dat mensen uit heel Nederland in onze mooie gemeente in de open lucht mogen trouwen”, zegt wethouder Aletta Hekker. 

Stellen uit heel Nederland

Bruidsparen uit heel Nederland mogen in de gemeente Bergen trouwen. Belangrijk is dat mensen eerst de trouwlocatie reserveren. Daarna kan via de website van de gemeente Bergen een aanvraag gedaan worden op www.bergen-nh.nl > Digitale balie > Trouwloket. Op het reserveringsformulier op de website kunnen stellen de gewenste trouwdatum, tijdstip en trouwlocatie aangeven. De gemeente Bergen laat dan zo snel mogelijk weten of de gewenste datum kan doorgaan. Bellen met het Informatiecentrum van de gemeente Bergen kan iedere werkdag tussen 8.30 uur en 16.30 uur op telefoonnummer (072) 888 00 00.

Een vast tarief

Voor huwelijken of partnerschapsregistraties in de openlucht geldt hetzelfde tarief als voor de vaste locaties. Ook in de weekenden en ’s avonds geldt hetzelfde tarief als op een doordeweekse dag. Volgens de wet moet een trouwlocatie aangewezen zijn als huis der gemeente. Dankzij een ruimere interpretatie van het begrip gebouw, is het ook mogelijk om de grond die bij een gebouw hoort aan te wijzen als huis der gemeente. De locatie moet wel openbaar toegankelijk zijn.