Mijmeringen bij vertrek

Pastoor Scheltinga verlaat Egmond aan Zee per 1 juni 2021

KERSTMIS PASEN PINKSTEREN

…… en verder ……..

 

We vierden samen, elf, twaalf jaar …..
wat een tijden maakten we mee.
Ook vierden we 125 jaar kerkgebouw van St. Agnes.
Nu staan we bijna op 135 jaar St. Agneskerk.

We vierden samen lief en leed, rouw en trouw,
huwelijks jubilea, aannemen, vormsel,
priesterwijdingen en wijdingsjubilea.

Kerkbestuurders gingen en nieuwe kerkbestuurders kwamen. Lectoren gingen, en lectoren bleven. Kosters gingen en kosters kwamen. Koorzangers en organisten. Vele werkers voor én achter de schermen gingen en sommige nieuwe kwamen. De deuren naar de samenleving gingen meer open en mensen kwamen binnen.

Het is parochieleven: geloofsleven mét elkaar delen en beleven en doorgeven, ontdekken hoe ‘God met mensen omgaat’. Ook hier in onze parochie van St. Agnes, al sinds 1036. Wát een tijd! We zijn de eersten niet en we zijn ook de laatsten niet.

Vanaf 1 november 2009 mocht ik in uw midden werkzaam zijn. Eerst als assisterend-pastoor en vanaf 1 juli 2010 als pastoor. En daar komt per 1 juni 2021 een eind aan. Deze pastoor gaat naar Amersfoort en een nieuwe pastoor, mevrouw Joke Kolkman, komt.

Het was goed om hier te werken, in deze wijngaard van de Heer. Om van elkaar te leren, aan elkaar te leren en uit te spreken wat ons hart beweegt. Het was een goede tijd – met ups en downs, maar ook dát hoort er bij – in verbondenheid met elkaar én met hen die ons zijn voorgegaan. Alle herinneringen draag ik met me mee, als kostbaarheden. Dank dat ik uw pastoor mocht zijn.

En: een gezegende tijd met uw nieuwe pastoor!

Pastoor Rudolf Scheltinga.