Zomeravond Orgelconcerten 2023

Er valt weer veel te genieten bij de Zomeravondconcerten

We zijn er weer in geslaagd om gedurende de maanden juli en augustus elke maandag een orgelconcert te organiseren met bekende en vertrouwde musici, maar ook met nieuwe namen zoals Gerwin van der Plaats, James Pollard en Martin Mans. Deze drie organisten hebben al een grote faam verworven en zullen zich bij ons voor de eerste maal laten horen.
Vorig jaar viel het dubbelconcert van Gijsbert Kok op het orgel samen met Roeland Kapaan op Saxofoon bijzonder in de smaak, ze zijn ook dit jaar van de partij op 24 juli.
Op 7 augustus nog meer spektakel: de oude meester Sander van Marion hoorde toevallig dat onze parochie twee getalenteerde accordeonisten rijk is en stelde prompt voor om gezamenlijk op te treden. William Wijker en Gerrit Gravemaker oefenen zich de blaren op de vingers om een mooie entree te maken. Iets heel bijzonders dus met lokale inbreng.
Gijs Boelen staat dit jaar ook weer op de rol en verzorgt een concert met eigen werk op 17 juli, te verwachten valt dat er geen pijp onbenut gelaten zal worden.
De andere concerten worden verzorgd door vertrouwde en gewaardeerde musici zoals Jochem Schuurman en Wybe Kooijmans.
Het slotakkoord bij kaarslicht wordt zoals gebruikelijk neergezet door Jaap Zwart.
Hoewel nog niet alle programma’s binnen zijn, valt nu al op hoeveel improvisaties er zijn opgenomen. Het improviseren is al eeuwen lang een onderdeel van de orgelkunst en we zullen er dit jaar de nodige staaltjes van te horen krijgen. Altijd weer boeiend.
Onze dank gaat uit naar de sponsoren, die dit jaar bijzonder royaal in de bus blazen en de concertreeks mogelijk blijven maken.
Wij hopen vele lezers van het parochieblad te mogen verwelkomen de volgende maanden.

Namens het Comité
Emile Verhey