Meezingmiddag “Eerste licht”

MEEZINGMIDDAG “EERSTE LICHT”

Op zondag 10 december 2023 om 15.30 uur (15.00u kerk open) biedt de Oud- Katholieke Parochie St. Agnes, Voorstraat 112  in Egmond aan Zee, i.s.m. de ANBI stichting Your Song Projects, een meezingmiddag aan. 

In de muziek die gemaakt is voor de Christelijke hoogtijdagen, zoals Kerstmis, Pasen en Pinksteren, ontbrak tot nu toe binnen het Nederlands taalgebied een Adventsoratorium.  

Advent is de periode die vooraf gaat aan Kerstmis, de tijd van verwachting en hoop. Door het donker heen gaan we naar het licht: de geboorte van Christus.                                                     

Teresa Takken, bekend van o.a. composities voor Stichting Nieuw Liedfonds en Stichting Filosofie & Meditatie zoals bv. het Savitri-opus, heeft hierin voorzien door een Adventsoratorium te componeren.

Dit Adventsoratorium, “Eerste Licht” genaamd, is geschreven op teksten van Marja Ligterink.

O.l.v. Teresa Takken zullen liederen uit het Adventsoratorium “Eerste Licht” worden ingestudeerd. Aansluitend worden deze liederen met alle aanwezigen gezongen.

U bent van harte welkom om Advent met elkaar op deze wijze te komen vieren, ter voorbereiding op Kerstmis, het aanbreken van het “Eerste Licht”!

De toegang is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Voor verdere informatie, enkele teksten en muziekfragmenten zie www.yoursongprojects.nl