Pastoor Rudolf Scheltinga: functie elders

gaat van Egmond naar Amersfoort

Er komen wijzigingen in de pastorale bezetting van parochies in de Oud-Katholieke Kerk van Nederland, die worden ingegeven door de Utrechtse bisschopsverkiezing. Ze maken bovendien deel uit van een omvattend plan voor de pastorale bezetting van de parochies en staties van onze kerk voor de komende jaren. Door de bisschopsverkiezing ontstond een vacature in het pastoraat van Utrecht.

Pastoor Louis Runhaar (Amersfoort) wordt pastoor van Utrecht
Pastoor Rudolf Scheltinga (Egmond aan Zee) wordt pastoor van Amersfoort
Pastoor Joke Kolkman (Arnhem/Utrecht) wordt pastoor van Egmond aan Zee

De wisselingen zullen voor de zomer van 2021 plaatsvinden. Verschillende pastorieën moeten in meerdere of mindere mate worden opgeknapt. Dat zal de nodige inspanning vergen, waarbij uw initiatieven en medewerking zeker nodig zullen zijn. Daarnaast rekenen we op uw medewerking om vervolgens de verhuizingen zo soepel mogelijk te laten verlopen en op elkaar te laten aansluiten, zodat de continuïteit in het pastoraat ter plaatse zoveel mogelijk gewaarborgd blijft.

We hopen dat het zicht op deze voorgenomen wisselingen ons wat extra moed geeft om de beperkingen die de huidige crisis ons oplegt te doorstaan. We bidden dat het mag bijdragen aan de continuïteit van de pastorale zorg en de verdere opbouw van de kerk.

Het kerkbestuur.