Duif in de kerk

Op zondag 20 september 2020 was er bijzonder bezoek in de kerk! 

Als gastvoorganger was pastoor Louis Runhaar uit Amersfoort naar Egmond aan Zee gekomen. Pastoor Rudolf Scheltinga was gisteren al vroeg naar Amersfoort vertrokken om daar voor te gaan. (deze ‘ruil’ was in februari 2020 – voor corona – geregeld). Pastoor Louis Runhaar deed tíjdens de viering een bijzondere ervaring op:

“Gisteren tijdens de mis in Egmond aan Zee kregen we bezoek van Jona (duif) zelf! Dat het geen toevalligheid was, bleek wel uit het feit dat de profeet rechtstreeks naar het altaar hipte en keurig bleef staan luisteren naar de eerste lezing en het evangelie. Het was voorlopig zijn laatste kans (tot najaar 2023) om zijn eigen bijbelboek te horen. Voor mij is het leuk dat ik nu kan zeggen dat ik net als de heilige Franciscus tot de vogels heb gepredikt”.

Opvallend is ook dat de duif geheel past bij de kleurstelling van de tegelvloer in de kerk. Verder is nog te vertellen dat (misschien) deze duif een paar weken geleden nogal ‘zielig’ in de tuin van de pastorie zat en geen zin had om te gaan vliegen. De pastoor en zijn vrouw hebben deze duif een aantal dagen gevoerd totdat de duif weer kon vliegen. Nú zit deze duif ’s morgens (voor ’t ontbijt) al in de tuin of op een dakrand te wachten totdat hij ook wat te eten krijgt. Geheel niet bang (meer) voor de persoon die uit de pastorie komt en hem te eten geeft. 

Tot slot een link naar een filmpje met een polonaise van twee duiven.
Tot komende zondag – in de herhaling?

LINK