Lessons & Carols 2019

vrijdag 27 december, 19.30 uur

Vrijwel geheel in de traditie van de Anglicaanse kerk kunt u vrijdag de 27e december a.s. weer genieten van  ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’  met Samenzang in de sfeervolle met kaarslicht verlichte Oud-Katholieke Ste. Agneskerk te Egmond aan Zee aan de Voorstraat 112.

De drie koren, het Ste. Agneskoor, het Gospelkoor the Seasingers  en het Gregoriaans Mannenkoor zingen in afwisseling met het publiek weer een keur van Christmas Carols en de bekende Kerstsamenzang-liederen met Marianne Habets aan het orgel en Mariëlle Tromp-Zentveld aan de piano. De kerk is open om 19.00 uur, de aanvang 19.30 uur.

Met  het zingen van Once in Royal David’s City, Joy to the world, Es ist ein Ros entsprungen, maar ook Minuit Chrétien, Hodi Christus natus est en Puer Natus est Nobis, wisselen de drie koren elkaar af met de lezingen van de Nine Lessons omlijst met ook Do you Hear what I Hear, Long time Ago in Bethlehem. Uiteraard komt het publiek aan bod met de geliefde Nederlandse kerstliederen die het geheel tot een sfeervolle avond maken.

De pastoor en een aantal lezers verzorgen de negen lezingen omsloten door de zang van de verschillende koren.

Zie ook www.egmond.okkn.nl