RTV80: Kerk in de zomer

Kerk in de zomer.

De kerkradio van RTV80 geeft in de maanden juli en augustus aandacht aan activiteiten van de kerken in de zomer. Op zondag 6 juli en 3 augustus om 9.00 uur en op maandag 7 juli en 4 augustus om 20.00 uur is het programma Kerk in de zomer te beluisteren.
In Groet worden al meer dan 50 jaar kerkdiensten gehouden in de Duitse taal .
Greet Glücks-Zuidweg weet daar veel van. Ze leerde zelfs haar man kennen in de voormalige Witte kerk in Bergen. Overal in Europa worden dergelijke diensten in de Duitse taal gehouden. Dit geldt echter ook voor Nederlandse kerkdiensten. In de jaren 50 vestigden zich veel mensen uit Indonesië zich in Spanje en ontstonden er Nederlandse kerkgemeenschappen. Wat later ontstonden er ook allerlei gemeenschappen als bv die in Luxemburg die campingdiensten verzorgen.
Op de website : PKN.nl onder “Kerken in de vakantie” vind je waar in Europa je Nederlandstalige diensten kan bezoeken.
In de uitzending ook aandacht voor het werk van de Witte tent in Groet. In de loop van de tijd is het toerisme in Schoorl veranderd. Ook de opzet van het werk van de witte tent is mee veranderd. Er worden nu zelfs video films gemaakt over bijbelse onderwerpen. . Kijkt u maar eens op . www.wittetent.nl
Tot slot vertellen Trees Visser-Groot en Kees Visser over hun ervaringen in oud-katholieke kerken in Tsjechië.
U kunt het programma beluisteren via Radio 80  (105.9 fm of 96.5 kabel en wereldwijd op www.rtv80.nl.; ook op tv achter de tekst-tv van R80, kanaal 44 Ziggo). Voorafgaand is er van 8-9 uur religieuze muziek te horen.