Denken in de Driehoek – Thema Vreugde en Geluk Ik voel dus ik ben

Op woensdag 20 februari vindt in De Driehoek de openingsavond plaats van een nieuwe reeks publiekslezingen met als jaarthema ‘Ik voel dus ik ben’. Deze lezingen liggen op het snijvlak van maatschappij, religie en cultuur. Vreugde en Geluk

De theologen Anton ten Klooster en Ellen Van Stichel gaan die avond met elkaar en met het publiek in gesprek over het onderwerp ‘Vreugde en Geluk’. Gelukkig word je van…? Vul maar in. De mensheid denkt er al duizenden jaren over na, het roept vele vragen op. Want: wat is het goede leven? Is het een bestaan waarin alles lukt? Maar wat is dan dat ‘alles’? Welke stemmen doen ertoe als je hierover wilt nadenken? En wat zou je moeten doen om gelukkig en goed te leven, juist nu?

Dr. Ellen Van Stichel is als theologe verbonden aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS, Amsterdam) en tevens gastonderzoeker aan de VU Amsterdam. Zij houdt zich bezig met maatschappelijke vraagstukken rond armoede en uitsluiting. Zij werkt bij DSTS mee aan een onderzoeksprogramma naar het ‘goede leven voor allen’ vanuit Dominicaans, christelijk en interreligieus perspectief.

Dr. Anton ten Klooster promoveerde recent op een proefschrift over de uitleg van de zaligsprekingen door Thomas van Aquino. Momenteel is hij verbonden universitair docent aan de Tilburg School of Catholic Theology en studierector van het Ariënsinstituut. tevens is hij assisterend priester in Houten en Culemborg.