ZomeravondORGELconcert bij kaarslicht | maandag 27 augustus 2018

Jaap Zwart www.jaapzwart.nl

JAAP ZWART, orgel, Een zomeravond aan zee -‘Elck wat wils’

Het negende en tevens laatste in de reeks van negen Solo-of OrgelPLUS concerten in de  Oud-Katholieke  Ste. Agneskerk wordt maandagavond de 27ste augustus afgesloten door de organist Jaap Zwart uit Hattem. Hij, bijna traditioneel in Egmond aan Zee, tekent weer voor dit laatste concert van het seizoen aan het Adema-orgel met een programma ‘Elck wat wils’.

Jaap Jr. één van de bekende telgen uit het  organistengeslacht  Zwart, de bekende kleinzoon van de componist–organist Jan Zwart (1877-1937) laat u deze avond genieten van een aantal composities uit de barok – Johann Seb. Bach en uit de romantiek  van de Engelse tradities van ruim 150 jaar later, van Charles Parry en Wiliam Ralph Driffil. Een aantal bewerkingen uit de liedkunst van die jaren horen we o.a. Jaap Zwart’s groot vader Jan Zwart in een zgh. orgellied en het ‘Merck toch hoe sterck’ con variazione van de hand van Cor Kee. Gewoontegetrouw  brengt Jaap Zwart weer een heel toegankelijk programma dat wordt vervolgd met een werk van de Belg Jacq. Lemmens en tot slot met de markante  ‘Suite Gothique’ van de beroemde Franse componist Léon Boëllmann. Gegarandeerd weer een veelbelovende avond met dit concert waar  de barok, liedkunst en romantiek samengaan. Ook een traditie in Egmond aan Zee, weer een met kaarslicht verlichte Agneskerk.  Aanbevolen!

Maandagavond 27 augustus, Oud-Katholieke  Ste. Agneskerk, 20.30 uur, aan de Voorstraat 112, de toegang is vrij. Wél wordt een vrije gift aanbevolen om de voortzetting van de Egmondse Zomeravondconcertenserie ook in 2019 te waarborgen.


PROGRAMMA

Ich ruf’ zu dir, Herr Jesu Christ
J.S. Bach (1685-1750)

Sinfonia BWV 29 “Wir danken dir Gott”

Sinfonia BWV 106 “Gottes Zeit ist
die allerbeste Zeit”

Preludium en Fuga in G BWV 541

Chorale Prelude
  on Eventide “Abide with me”
C.H.H. Parry (1848-1918)

Toccata, R. Driffil (1883-1916)

Orgellied “Vrees niet o mijn ziele”, Jan Zwart (1877-1937)

“Merck toch hoe sterck…” con variazione, C. Kee (1900-1997)

Invocation, J. Lemmens

Suite Gothique
– Intoduction-Choral
– Menuet gothique
– Prière à Notre-Dame
– Toccata
L. Boëllmann (1862-1897)

LINK