In het voetspoor van haar vader

Zondag 2 februari 2014, 09.00 uur

In het kerkradioprogramma van RTV80, elke eerste zondag van de maand, is aankomende editie om 9.00 uur Nel Visser te beluisteren. Zij is in gesprek met Truus van der Steen.

Truus van der Steen is de dochter van meester van der Steen. Veel oude luisteraars uit Egmond aan Zee kunnen zich hem vast herinneren. Behalve in de oorlog heeft Truus haar hele leven in Egmond aan Zee gewoond. Net als haar vader kwam ze in het onderwijs terecht, maar dan als kleuterleidster. Daarnaast was zij praktisch haar hele leven vrijwilligster op vele gebieden. De oud-katholieke kerk speelt een zeer grote rol in haar bestaan. Hoewel ze van zichzelf zegt niet veel te vertellen te hebben, ontstaat toch het beeld van een vrouw, die dienstbaar is aan de gemeenschap.

Het programma, waarin zij in gesprek is met Nel Visser, is van 9-10 uur ’s morgens, voorafgegaan door een uur religieuze muziek. U het beluisteren via Radio 80 (105.9 fm of 96.5 kabel en wereldwijd op www.rtv80.nl.; ook op tv achter de lokale tekst-tv van R80). Deze uitzending wordt maandagavond herhaald na het nieuws van 20.00 uur.