Junioren Symphonie Orkest Artiance

Dubbelconcert!

Woensdag a.s. 29 juni verzorgt het Junioren Symfonieorkest Artiance uit Alkmaar twee maal een optreden van een half uur o.l.v. hun dirigent Otto de Jong. U kunt deze ‘orkestleden’ van 8 – 14 jaar  beluisteren in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk  aan de Voorstraat 112 waar in de maanden juli en augustus ook de bekende ‘ Zomeravondconcertenserie’ loopt .

Het eerste optreden is woensdag om 19.30 en het tweede om 20.15 uur tijdens de braderievond. De toegang is gratis, wél is er een openschaalcollecte aan de uitgang van de kerk ten bate van het orkest en de bestrijding van de onkosten.

“Het Junioren Symfonieorkest  hoort bij Artiance in Alkmaar, daar leer je je heel goed uitdrukken in een taal die muziek heet. D.m.v. muziek ontmoeten mensen elkaar, raken met elkaar verbonden en inspireren ze elkaar”

“Het is een goed bezet orkest bestaande uit 40 kinderen tussen de 8 en 14 jaar. In het orkest vind je de diverse instrumenten die je ook in een normaal symfonieorkest aantreft, zoals de strijkers: violen, altviolen cello’s en contrabas, daarnaast de blazers: fluit, klarinet, trombone, en saxofoon. Ook de harp is vertegenwoordigd” Zij zullen bekende en minder bekende werken spelen o.a. de mars uit de opera Carmen van George Bizet. De Can can van Jacques Offenbach zullen velen van u direct herkennen. Het ritmische stuk ‘Clash and roar’ met begeleiding van twee darbuka’s zal zeker de jeugd aanspreken.

Na twee jaar in het ‘juniorenorkest’ en als ze meer dan 4 jaar les hebben gehad kunnen de meesten terecht bij het Regionaal Jeugdorkest Artiance. De jongeren van dat orkest zijn net terug van een tournee naar Troyes (zie foto) in Frankrijk waar ze een achttal fantastische optredens hebben gegeven. Troyes is de zusterstad van Alkmaar. Zo werkt Artiance continue aan de ontwikkeling van de kinderen, van beginners tot gevorderden, van meespelers tot toptalenten.