Uit de parochie

   juni/juli

In de afgelopen periode hebben we twee mensen door de doop in de kerkgemeenschap mogen opnemen. De eerste is een baby: Kjeld Wijker, die gedoopt werd op zondag 15 maart. De ander is een volwassene die geleidelijk naar de kerk is toegegroeid en zich bij ons thuis is gaan voelen: Tanja ter Beek-Verver, die gedoopt en aangenomen werd in de Paaswake op 11 april. Beide dopelingen van harte welkom als broeder en zuster in de kerk van Jezus Christus.

Op zondag 10 mei werd het vormsel bediend aan Tanja ter Beek-Verver en aan Annie Slof. Voor Tanja was het een logisch vervolg op doop en 1e communie in de Paaswake. Annie wilde zich daar graag bij aansluiten, nadat zij in het verleden wel kerkelijk betrokken was (onder andere in de kinderkerkleiding) maar nog niet aan het vormsel was toegekomen. Beiden van harte toegewenst dat de gave van de heilige Geest, de kracht en energie van God, in jullie mag werken.

De heer Loek Duijs, woonachtig in Heerhugowaard, is als kind reeds gedoopt, aangenomen en gevormd in de rooms-katholieke kerk. Na een kennismakingsperiode met onze kerk heeft hij te kennen gegeven tot de oud-katholieke kerk te willen toetreden. Dat is gebeurd in de Paaswake op 11 april. Van harte welkom in ons midden.

Er zijn ook mensen door de dood aan ons ontvallen. Op 31 maart was dat Piet Groen en op 9 mei Jacob Konijn. Met verdriet maar ook met dankbaarheid bevelen wij hen aan bij God, die ons leven schept en voltooit.

Op het moment dat ik dit schrijf ligt het nog in de toekomst, maar als u dit leest zullen wij met Pinksteren, op 31 mei, het 60-jarig huwelijk hebben gevierd van Jan en Riek Visser-Zwart. Van harte gelukgewenst met deze mijlpaal en Gods zegen gewenst over uw verder leven samen.

Pastoor Mattijs Ploeger