Geloof is gratis, de kerk niet

Kerkbalans voor dummies

do 18 jan. 2018

Geloof is gratis, de kerk niet. Het had de slogan van de Actie Kerkbalans kunnen zijn.

Geloof is onbetaalbaar. Niet in geld uit te drukken. Je zou willen dat dat voor de kerk ook geldt. Dat uw geloofsgemeenschap pro deo functioneert. Geloof in God en de behoefte aan geld gaan niet goed samen, lezen we in de Bijbel al.

Maar de nuchtere feiten zijn hard. Een kerk kost geld. Reken maar uit: salarissen van pastoors, onderhoud van het kerkgebouw, gas, water, elektriciteit, koffie, papier, activiteiten van de parochie en haar omgeving, etcetera etcetera. Om deze kosten te kunnen betalen, bestaat de jaarlijkse Actie Kerkbalans.

Wat is Actie Kerkbalans?
Actie Kerkbalans is de jaarlijkse actie waarbij aan leden van de plaatselijke kerk wordt gevraagd een financiële bijdrage te geven voor hun eigen plaatselijke kerk.

 

Is iedere euro van belang?

Ja, iedere euro is van belang. 

 

Hoe en wanneer gaat de actie Kerkbalans van start?
Op 20 januari 2018 begint de actie. Het landelijke startmoment vindt plaats in Baarn. In de live uitzending onder leiding van Leo Fijen wordt contact gelegd met verschillende kerken door heel Nederland om zo alle organiserende en onmisbare vrijwilligers te laten ervaren dat iedereen samen in actie komt voor Kerkbalans. 
Thuis meekijken kan natuurlijk ook, op de eigen computer, tablet of telefoon.

De uitzending begint om 12.15 uur en is te zien via:
Het Facebookaccount van Actie Kerkbalans
Het YouTubeaccount van Actie Kerkbalans