Zomeravondconcert maandag 7 augustus

Diederik Blankesteijn; wéér  een jong talent aan het orgel.

Het  6e Zomeravondconcert van dit seizoen in de  Oud-Katholieke  Ste. Agneskerk wordt maandagavond de 7e augustus  verzorgd  door organist  Diederik Blankesteijn.   Bij de zoektocht naar jong talent voor seizoen 2017  stuitte de organisatie van de Zomeravondconcerten vorig jaar op dit jonge talent  uit de school van Willem van Twillert en Jacques van Oortmerssen.  Diederik vertolkt deze  avond zijn talenten op het romantisch getinte Ademaorgel  met uitvoeringen van o.a. Johann Seb. Bach, – Prelude en Fuga in c. (BWV 546), en diens Concerto voor orgel in G. – (BWV 592) . Verder werk van César Franck – Catabile; Louis Vierne –  het Allegro uit de 2e Symfonie; een werk van Jehan Alain  en tot slot een markante vertolking van Franz Liszt’s  – Prélude en  Fuga over diens B.A.C.H.

Diederik Blankesteijn kreeg de eerste lessen van zijn vader, kort daarna bij Jacques van Oortmerssen aan het Amsterdams  Conservatorium en o.a. verder bij  Matthias Havinga en de Alkmaarse  stadsorganist  Pieter van Dijk. In 2012 werd hij als enige Nederlander geselecteerd  voor de Young  Masterclasses van het Int. Orgelfestival in de  grote St. Bavokerk te Haarlem, kreeg daar les van Olivier Latry en won inmiddels diverse prijzen op amateurconcoursen.  Hij volgde masterclasses  bij Louis Robillard, Theo Jellema en Erwin Wiersinga.  Verder klavichordlessen bij Menno van Delft; basso continuo en improvisatie  bij Miklós  Spányi.

Oud-Katholieke Ste. Agneskerk, maandagavond  7 augustus 20.30 uur, Voorstraat 112 , Egmond aan Zee. De toegang is vrij met een warme aanbeveling  voor de collecte aan de uitgang.

Maandag 7  aug.  2017, 20.30 uur

 

   Oud-Katholieke Ste. Agneskerk, Egmond aan Zee

 

 

  1. 1.    Prelude en Fuga in c – minor (BWV 546    Johann Seb. Bach (1685-1750)

 

  1. 2.    Concerto in G – Dur (BWV 592)  – drie delen                      “          “      “

(transcriptie naar Johann Ernst  von Sachsen Weimar)

 

  1. 3.    Cantabile                                                                 César F ranck (1822-1890)

 

  1. 4.    Allegro – uit de Tweede  Symfonie                     Louis Vierne (1870-1937)

 

  1. 5.    Postlude  pour l’ office de Complies (Op. 29)     Jehan Alain (1911-1940)

 

  1. 6.    Prelude en Fuga over de naam B-A-C-H               Franz Liszt (1811-1886)

 

          Gelieve tussen de programmaonderdelen niét te applaudisseren.