Pastoor George Blom overleden

dinsdag 26 mei 2015

Hedenochtend overleed in Hilversum in de leeftijd van 86 jaar, emeritus-pastoor George Blom.

Pastoor Blom was werkzaam als kapelaan in Egmond aan Zee van 1953 – 1958 en hij keerde naar Egmond aan Zee terug als pastoor in 1976. Hij werd geinstalleerd op zondag 26 september 1976 en bij die gelegenheid sprak hij uit dat hij zich voelde als ’terug van weggeweest’. George Blom was pastoor tijdens de viering van 1000 jaar Egmond in 1977. Hij bleef hier tot 1986 toen hij tot pastoor benoemd werd in de parochie van Hilversum. Tijdens zijn pastoraat vierde de parochie Egmond het 100 jarig bestaan van het kerkgebouw in 1986. Op zaterdag 25 november 1978 vierde pastoor Blom in Egmond aan Zee zijn 25 jarig priesterjubileum.

Op een vraag die hem destijds gesteld werd door een kind: “U hebt gezegd dat u met God kunt praten, wanneer hebt u voor het laatst met hem gesproken?” antwoordde pastoor Blom: “Vanochtend nog”. Het ging hem erom dat iedereen een levende relatie met God kon onderhouden en dat je dát gelukkig kon maken. Het ging hem om de ‘God die met zijn volk is’, zoals hij schreef bij zijn 25jarig priesterjubileum. Tijdens de jaren van pastoor Blom in Egmond aan Zee werd ook de huidige altaartafel in gebruik genomen (1984) en gewijd op 5 augustus.

Tijdens het pastoraat van pastoor Blom werd ook de verwarming van de kerk vervangen, nadat een begin van brand in het stookhok was geweest. Een nieuwe vloerverwarming kon worden aangelegd. Bij de viering van 125 jaar kerkgebouw in Egmond aan Zee (2011) konden we emeritus-pastoor George Blom ontmoeten als gast, te midden van zijn collegae, waarvan velen inmiddels ook pastoor of assistend-pastor in Egmond waren geweest.

Moge pastoor George Blom rusten in vrede en leven in het Licht van de Eeuwige.
Voor zijn vrouw Maria Blom – Blokland, hun kinderen en kleinkinderen bidden om Gods Troost.

——————————————————————————-

Op zondag 31 mei van 16.00 tot 17.30 uur in Afscheidscentrum Van Vuure, Melkpad 23 (tegenover de kerk). Maandag 1 juni is de gezongen Eucharistie bij de uitvaart om 11.00 uur in de Oud-Katholieke Kerk van St. Vitus aan het Melkpad 12 in Hilversum. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren en koffie in De Akker naast de kerk. Om 14.00 uur is de begrafenis op begraafplaats Zuiderhof, Kolhornseweg 13, Hilversum.