Religie heeft een plaats in de samenleving!

„Richard Dawkins verliest debat van Rowan Williams” (video)

„Richard Dawkins verliest debat van Rowan Williams” (video) -  Voormalig hoofd van de Anglicaanse Kerk dr. Rowan Williams. Foto EPA

Voormalig hoofd van de Anglicaanse Kerk dr. Rowan Williams. Foto EPA

CAMBRIDGE – De atheïstische evolutiebioloog Richard Dawkins verloor vorige week een tv-debat van Rowan Williams, oud-aartsbisschop van Canterbury.

De twee Engelse opinieleiders gingen in Cambridge met elkaar in debat over de vraag of religie nog een plaats heeft in de eenentwintigste eeuw. Volgens het publiek wist Williams zijn standpunt het beste te verdedigen, zo meldt Christian Today dinsdag. Williams: „Religie is altijd een vorm van gemeenschapsopbouw geweest, een vorm van opbouw van relaties in compassie, van omzien naar elkaar en, dat durf ik wel te zeggen, van integratie. Het idee dat religieuze toewijding louter een privé-aangelegenheid kan zijn, gaat in tegen de lijn van de religiegeschiedenis.”

Dawkins en Williams gingen vorige maand twee keer met elkaar in debat. Bekijk rechtsboven op de pagina het laatste debat tussen Williams (vanaf 13.20 minuten) en Dawkins (vanaf 29.30 minuten).

Klik HIER voor de link naar het nieuwsbericht + video.