Woensdag 3 augustus 2011 kwam de 4000ste bezoeker: OPEN KERK

Gestart op dinsdag 14 juni 2011


      
OPEN KERK zomer 2011
kerkgebouw als plek voor stilte, gebed en viering
maandag t/m vrijdag van 11.30 – 13.30 uur

Woensdag 3 augustus was het zover: de eerste bezoeker die dag zou de 4000ste zijn.

En dat werd: mevrouw Petra Dubbelaar – Scheele, gospelzangeres uit Ede (Gld). www.songsforlove.nl Ze was geheel blij verrast om op deze wijze onthaald te worden, samen met haar echtgenoot. Ze kon het eerst niet geloven en dacht dat het een grap was. Maar dát was het niet. Als attentie werd haar een jubileumkaars, een parochiele sleutelhanger en parochie-pen aangeboden. En natuurlijk het nieuwe nummer van de ‘Oud-Katholiek’, waarin ook te lezen is over onze parochie én natuurlijk ook over OPEN KERK. http://www.okkn.nl/pagina/2375/lijfblad_is_weer_uit

Verheugd zijn we als parochie met zovelen – ver boven verwachting – die als bezoekers gebruik maken van onze OPEN KERK.

Inmiddels is de teller weer flink omhoog gegaan (zie de rechter kolom).

————————————

Dit jaar is er een proef met betrekking tot OPEN KERK op maandag tot en met vrijdag vanaf de dinsdag na Pinksteren 14 juni tot en met 31 augustus 2011. Er blijkt regelmatig vraag te zijn naar ‘kerkbezoek’ op de dagen door de week: wanneer is de kerk open en kunnen we even naar binnen. De vraag komt van parochianen en van de vele toeristen welke we hier in Derp mogen begroeten. Hiertoe willen we als kerkbestuur graag de mogelijkheid toe bieden en daarom is er besloten om op de aangegeven dagen in de genoemde periode de kerk open te doen voor stilte, gebed en viering.

De kerk gaat open om 11.30 uur. Om 12.30 uur is er dan een Eucharistieviering of een Middaggebed. Om 13.30 uur gaan de deuren van de kerk weer dicht. Pastoor Scheltinga is alle dagen aanwezig voor gesprek, gebed en viering. Het is een stuk pastoraat van de aanwezigheid welke we op deze manier vorm willen geven. Ook doen we een beroep op één of twee vrijwilligers die per keer ook aanwezig zijn, om toezicht te houden en om eventuele vragen te beantwoorden.

De nadruk ligt – anders dan op de woensdagavonden tijdens de maanden juni, juli en augustus – niet op het ‘bekijken’ van het kerkgebouw en de uitgestalde voorwerpen, maar juist op het kerkgebouw als plek voor stilte, gebed en viering. Het opsteken van een kaarsje behoort ook tot de mogelijkheden.

Het complete schema van kerkdiensten in onze kerk ziet er derhalve
vanaf dinsdag 14 juni t/m woensdag 31 augustus 2011 als volgt uit:

Zondag 10.00 uur Eucharistieviering
Maandag 12.30 uur Middaggebed
Dinsdag 12.30 uur Eucharistieviering
Woensdag 09.00 uur  Eucharistieviering
                     12.30 uur  Middaggebed
Donderdag 12.30 uur Eucharistieviering
Vrijdag 12.30 uur Eucharistieviering
Zaterdag 19.00 uur Avondgebed/Vesper

Zoals u ziet blijft de Eucharistieviering op woensdagochtend om 9.00 uur gehandhaafd.

Als er op een bepaalde dag een uitvaart is dan vervalt de OPEN KERK en ook de viering. Dit wordt dan aangekondigd in het kastje voor de kerk en ook op de website van onze parochie. Tevens wordt het – indien mogelijk – bij de afkondigingen op zondag meegenomen.

Wilt u als vrijwilliger meedoen: bel/mail pastoor Scheltinga!