2 juli: Jongerendag bisdom Haarlem!

 

Ben je ooit wel eens gered? Als je die vraag zomaar zou stellen zou je misschien verrassende antwoorden kunnen krijgen. ‘Ik ben ooit bijna verdronken, maar gelukkig trok iemand me op tijd aan op de kant.’ ‘Ik zat te spieken en iemand uit mijn klas zag dat de leraar er aan kwam. Hij waarschuwde gelukkig net op tijd!’
Spectaculaire reddingsverhalen uit  je leven vergeet je niet gauw… maar we worden zo vaak gered eigenlijk. Telkens als iemand je met iets helpt, of naar je wil luisteren of je misschien troost. En vaker dan we denken zijn we ook zelf een redder voor een ander.
Bij geloven gaat het ook over redding. De naam Jezus betekent: God redt! En dat was ook de boodschap van Jezus: Je bent niet alleen! God wil je helpen, en redding zijn, elke keer als jij dat nodig hebt. Omdat niemand het alleen redt. En omdat je met zijn hulp redding kan zijn voor iemand anders.

De jongerendag van ons bisdom gaat over redding! en zal plaatsvinden in Egmond aan Zee. Waar kun je beter over redding praten dan daar, waar een vuurtoren staat en de reddingsbrigade waakzaam en actief is. We gaan de vuurtoren op en brengen een bezoek aan de reddingsbrigade. Daarvóór is er een afwisselend en leuk programma in het Verenigingsgebouw. De dag wordt afgesloten met een eigen kerkdienst én een gezellige barbecue. Bij dat laatste zijn ook de ouders welkom.

Wanneer: Zaterdag  2 juli van 10.00 uur – 19.00 uur
Waar: Egmond aan Zee (Verenigingsgebouw , Julianastraat 5)

Voor wie:  jongeren van 8 – 17 jaar

Opgave: mail naar erna@okkn.nl