Werkgroep geloofsinformatie april/mei

 

 

WEET U DAT:

  •      de Bijbelavonden die in het teken stonden van de Handelingen der Apostelen een groot succes zijn geweest? Een geïnteresseerde groep bezocht  deze avonden trouw en mede door hun inbreng en de bekende grondige voorbereiding van pastoor Ploeger, werden deze avonden rijk en verdiepend. 
        tot grote spijt van dezelfde trouwe groep de laatste Bijbelavond niet doorging wegens ziekte van pastoor Ploeger? De griepepidemie eiste ook daarin zijn tol. Een gezamenlijke afronding van deze avonden kwam daardoor te vervallen. In de toekomst krijgen we zeker weer nieuwe kansen. 
        we door het uitvallen van die laatste Bijbelavond ook een heerlijke traktatie zijn misgelopen van een dankbare bezoeker? Ook hij krijgt in de toekomst een nieuwe kans! (Omdat het al gebakken was heeft ondergetekende  er toch van mogen proeven!)

    ook de tweede muziekavond van dit seizoen met als thema  de Veertigdagentijd een hoog muzikale ervaring was? Met Johan de Wit achter het orgel en aanwijzingen volgend van pastoor Ploeger kwamen we al zingend tot de ontdekking dat zangtechniek de betekenis van een lied kunnen verduidelijken en bevestigen.

    we momenteel al ver op weg zijn met de basiscursus Christelijk geloof? Ook bij deze avonden mogen we een grote groep verwelkomen.  De avonden worden gehouden om Tanja ter Beek een goede voorbereiding te bieden op haar doop in de Paasnacht en het vervolg op haar weg binnen het Christelijk geloof.  Door de reacties op wat ons door onze pastoor aangereikt wordt, komen we met elkaar niet alleen tot opfrissen van ons geloof, maar beslist ook tot verdere verdieping. We hopen hierin met elkaar Tanja tot steun te kunnen zijn geweest.

    u ook nog een avond van deze cursus kunt bijwonen? U bent welkom op woensdag 1 april: om 20.15 uur, in de kleine zaal van het Verenigingsgebouw. De avond begint na afloop van de oecumenische lijdensmeditatie.

    er ook weer een avondje: ‘Domme vragen bestaan niet‘,  gehouden wordt ? Op dinsdag 14 april kunt u met al uw vragen terecht die u nooit eerder hebt kunnen of durven stellen over allerlei zaken die met ons geloof samenhangen. Ook deze avond wordt gehouden in de kleine zaal van het Verenigingsgebouw en begint om 20.00 uur. We weten uit ervaring dat een avond als deze tot plezierige verrassingen kan leiden.

Tot ziens op woensdag 1 april of op dinsdag 14 april!

Namens de werkgroep Geloofsinformatie,

Trees Visser-Groot