Oecumenische vastenactie de Egmonden

   In de Veertigdagentijd zal de opbrengst van de oecumenische vastenactie De Egmonden  bestemd zijn voor het sociale werk van de koptische nonnen ‘Dochters van Maria’ in Egypte.
Deze tot de Koptisch orthodoxe kerk behorende vrouwencongregatie is actief op verschillende terreinen, zoals; bejaardenzorg, weeshuizen en steunverlening aan arme koptische christenen op het platteland.

Het project.
Het dorp Beni Khalil
De nonnen geven hulp aan het armste deel van de inwoners van het Koptischchristelijke dorp Beni Khalil.
In het dorp wonen 750 mensen. Tachtig procent is analfabeet en velen zijn werkloos. Men leeft in eenkamerappartementen. Een situatie die veel gezondheidsproblemen veroorzaakt. De zusters willen de leefomstandigheden verbeteren door het geven van op verandering gerichte cursussen, maar ook door het verstrekken van materiële hulp. Zo wordt er waterleiding aangelegd, toiletten gebouwd en krijgen de 26 armste families vier keer per jaar een groot voedselpakket. De cursussen proberen ook de mensen te laten inzien dat het ongewenst is dat meisjes te jong trouwen en dat vrouwenbesnijdenis een aantasting van de lichamelijke integriteit is.
De zusters kennen een beloningssysteem voor meisjes die weigeren zich te laten besnijden. Of beloven niet voor hun twintigste te trouwen. Zo kan men een geit krijgen. Daarmee kun je fokken en krijg je elke dag verse melk. De voedselpakketten die worden uitgedeeld bevatten o.a.: rijst, macaroni, zeep, boter, suiker, melkpoeder en men krijgt een of twee kippen.
De zusters geven eerlijk toe dat ze niet in staat zijn om meer te doen. Daar hebben ze hulp voor nodig. U en ik kunnen daar dus wat aan doen. Een geit kost €30,- en een voedselpakket €5,-.
De oecumenische vastenactie De Egmonden kan een succes worden. Maar daar hebben we u bij nodig. Doet u mee?

U kunt uw gift in de bekende vastenactiebus achter in de kerk doneren. Maar ook rechtstreeks op rekening 31 57 65 100 van Vastenactie de Egmonden te Egmond o.v.v. ‘Egypte’.