“Halverwege”

luidde de titel van de gezinsdienst op 1 maart j.l.”
Halverwege zijn we in de 40 dagentijd op weg naar Pasen.
Dat we halverwege zijn, is ook te zien aan de liturgische kleur “roze”
Het wordt al wat lichter naar Pasen toe.
Zo begon pastoor Mattijs Ploeger zijn afkondiging; waarin hij ook het droevige bericht deed, van het overlijden van onze bisschop Bert Wirix.
Het verhaal door Judith Prins vertelt, ging over het aanbidden van afgoden vroeger in Israel. Maar de profeten probeerden de mensen juist te vertellen over die ene God, die mensen gelukkig wil maken. Elia was een van die profeten.
Opeens klonk er een stem in de kerk en kwam een man gekleed in een zware mantel door het middenpad aanlopen. Alle kinderen en volwassenen keken verrast op. Wie was dit? Zijn stem schalde door de kerk. “Ik ben op de vlucht en vreselijk moe.” Het was Elia in de gedaante van Age Kramer. Hij wierp zich over de communiebank en viel in slaap. De kinderen zaten ademloos toe te kijken en ook wij, volwassenen waren geraakt door de goede vertolking van Age in de rol van Elia. Pastoor Ploeger legde iets bij Elia neer. Wij dachten aan een gevulde koek. We zaten in de goede richting; het was een eierkoek en Elia knapte er meteen van op.
De eierkoek symboliseerde het eten, wat God aan Elia gaf, om hem weer op krachten te brengen. Hij kon weer verder en werd door God  geholpen.
Mogen ook wij erop vertrouwen dat God altijd met ons is en ons telkens nieuwe kracht geeft. Zo besloten we deze gezinsdienst zingend met; “wees maar gerust, er is een teken van een, die jou heeft lief gehad” Enthousiast deden de kinderen hun best de muziekinstrumenten  te laten klinken.

De volgende dienst op zat. 5 april is een Vlotte Gospel Mis en op zat. 3 mei is ziekenzalving m.m.v. de Seasingers.

Voor wie ons (de Seasingers) willen vragen voor een “optreden”; de voorzitter; Jenny Knap tel: 0725063975