De drie koningen op weg naar de stal

  

Op zondag 6 januari was er een gezinsdienst waarin de Drie Koningen een grote rol vervulden/
Het thema van deze dienst was: Wat heb jij te bieden?
De drie koningen hadden iets meegenomen voor het kindeke Jezus.

In het kerstverhaal lees je altijd dat zij mirre, wierook en de goud schenken, maar deze drie koningen hadden een heel ander cadeau meegebracht! Namelijk een paard, een ezel en een koe.
Elk dier heeft zo zijn eigen kwaliteit. Een paard is een koninklijk dier, geschikt voor een koning,  een ezel brengt blijheid door z’n vaak malle streken en een koe geeft melk en warmte, wat fijn is voor een baby. Zo zie je maar weer dat eenieder iets goeds heeft aan te bieden in het leven.. Groot of klein dat maakt niet uit.

We volgden de ster die ons de weg wees met daarachter de drie koningen (kinderen van de Kinderkerk). In een processie liepen wij door de kerk met brandende kaarsen en zongen:
“Samen op weg naar het kind in de stal, naar de koning, naar het kind in de stal..”

Deze gezinsdienst werd afgesloten met het lied “Midden in de winternacht ging de hemel open” en elk kind kreeg een muziekinstrument aangereikt om mee te doen en mee te zingen met dit leuke kerstlied..
Al met al was dit een weer een fijne gezinsdienst en we kijken uit naar de volgende gezinsdienst over twee maanden!! Ook dan bent u weer van harte welkom!!