3e zomeravond orgelconcert


 • Datum:
 • Locatie: Ste Agneskerk
 • Adres: Voorstraat 110, Egmond aan Zee

Concert Marjon Strijk – sopraan en Harry van Wijk – orgel
15 juli 2024

 1. Purcell
  *
  Rondeau
  * March uit Funeral Sentences
  * O let me weep
  * Canzona uit Funeral Sentences
  * Dido’s lament
 2. Boyce
  *
  Voluntary

Uit Sound of music:
*
The hills are alive
* My favourite things

 1. Fauré
  *
  Pavane
  * Les Berceaux
  * Au bord de l’eau
  * Après un reve

H.A. Stamm
*
Rêverie

A.Pärt
* Vater unser

 1. Joel
  *
  And so it goes
  * Time to say goodbye

 

De sopraan Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen en Eugenie Dietewig. Daarna werd en wordt zij ge-coached door Elena Vink en Hetty Gehring. Masterclasses volgde zij o.a. bij Michael Chance en Ulrich Eisenlohr.

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd in binnen- en buitenland. Haar repertoire omvat vele stijlperioden. Onlangs zong zij de indrukwekkende cyclus van H. Andriessen voor sopraan en orkest: “Miroir de Peine” en maakte zij indruk met haar rol als Anne Frank in het oratorium “Annelies” van James Witbourn. Marjon werkte met vele dirigenten o.a.: Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Klaas Stok en Stephan MacLeod.

Naast haar solo-optredens zingt Marjon Strijk als freelancer in het Nederlands Kamerkoor en de Nederlandse Bachvereniging, het Margaretha Consort alsmede in vele professionele ensembles. Sinds 2008 is zij verbonden aan het vermaarde solistenensemble Quink. Marjon werkte mee aan vele CD opnamen, zowel solistisch als in ensembles. Voor meer informatie: www.marjonstrijk.nl

Harry van Wijk is een breed georiënteerd musicus. Hij geeft orgelconcerten in Nederland, België, Duitsland, Engeland en in de Verenigde Staten. Verder is hij als kerkmusicus verbonden aan de ‘Oude Helenakerk’ in Aalten en aan “De Kandelaar” in Amersfoort, en is dirigent van het koor Toonkunst Plus Amersfoort.

Naast een hoge kwaliteit van de uitvoering streeft Harry naar een bijzondere en creatieve programmakeuze. Graag combineert hij het orgel met andere instrumenten of met zangers. Ook zoekt hij verbinding met andere vormen van kunst, zoals poëzie, schilderkunst of fotografie.

Harry van Wijk studeerde voor het Staatsexamen B voor orgel bij Kees van Houten. Het Fase II diploma heeft hij in 2002 behaald aan het conservatorium in Groningen bij Theo Jellema, Wolfgang Zerer en Joris Verdin. Hierbij heeft hij zich gespecialiseerd in Franse en Duitse muziek van 1850 – 1950.

Na zijn studie heeft hij zich verdiept in de muziek van J.S. Bach en F. Mendelssohn Bartoldy, en in 20e eeuwse muziek door het volgen van meestercursussen van Ludger Lohmann, Leo van Doeselaar en Arno Krijger. Hij won prijzen bij het Internationale orgelconcours in Nijmegen en bij diverse orgelconcoursen in Duitsland.

Applaus bij voorkeur alleen na afloop van het concert