Zesde zomeravondconcert

Op maandag 4 augustus 2008 bespeelt Gijsbert Kok, orgel, m.m.v. Samuël Schelling trompet het orgel in de Oud-katholieke Ste. Agnes kerk, aan de Voorstraat in Egmond aan Zee.

Gijsbert Kok studeerde orgel en kerkmuziek aan het Kon. Conservatorium in Den Haag, beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en orgelimprovisatie bij Henco de Berg aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Momenteel studeert hij theorie der muziek aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Hij is organist van de hervormde gemeenten te De Lier (Domkerk) en Bodegraven (Salvatorkerk) en de American Protestant Church in Den Haag. Daarnaast is hij beiaardier van Bergen, Voorschoten, Weesp en Zoetermeer.
In Gijsbert Kok begroeten we deze concertavond wederom de organist, die Egmond al gedurende een tiental jaren aandoet met altijd een zeer gevarieerd ‘Zomeravondprogramma’ voor een geintereseerd en dankbaar publiek Deze concertavond, 4 augustus, kunt u genieten naast het optreden van Samuël Schelling in een paar werken voor trompet en orgel tevens ook weer van een eigen compositie van Kok zijn zijn ‘Variaties en Fuga over Psalm 8’.
Zijn concertagenda kunt u vinden op: www.gijsbertkok.nl

Samuël Schelling is op twaalf jarige leeftijd trompet gaan spelen. Hij heeft les gekregen op de muziekschool in Alphen aan den Rijn van docent Ad Murck, solotrompettist van het Randstedelijk Begeleidings Orkest. Onder zijn leiding heeft hij de diploma’s HaFaBra A t/m D behaald, waarvan B en C cum laude. Sinds 1987 verleent hij regelmatig medewerking aan kerkdiensten en kooruitvoeringen. Ook binnen de Harmonie Arti et Religioni in Alphen aan den Rijn en in het koperkwintet is hij sinds 1988 actief, momenteel als solotrompettist. Diverse koren en orkesten uit de regio kunnen op zijn medewerking rekenen bij hun concerten en CD-opnames, met muziek uiteenlopend van G.F. Händel of J.S. Bach tot hedendaagse muziek en gospelconcerten.
Sinds een aantal jaren is hij zich gaan specialiseren op muziek uit de barokperiode; geschreven voor D-trompet en vanavond uitgevoerd op a-piccolo.PROGRAMMA 
1. Nuptial March                                                        William Lloyd – Webber 
                                                                               (1914 – 1982)
2. Variaties en fuga over psalm 108                            Gijsbert Kok *1963
3. Trompetconcert in Es gr.t.    (trompet en orgel)        Joseph Haydn
    – Allegro                                                               (1732 – 1809)                                                               
    – Andante 
    – Allegro
4. Sonate IV in Bes gr.t., op. 65 no. 4                         Felix Mendelssohn
    – Allegro con brio                                                  (1809 – 1847)
    – Andante religioso
    – Allegretto
    – Allegro maestoso e vivace
5. Improvisatie
6. Arrival of the Queen of Sheba                                Georg Friedrich Händel
    uit “Solomon” (trompet en orgel)                            (1685 – 1759)

 

 

Aanvang concert 20.30 uur, de toegang is gratis met een open schaal collecte bij de uitgang.

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van fysio- en manuele therapie  praktijk T. P. Ronde – P. Bleyendaal