Twee zeer getalenteerde jonge musici verzorgen maandag 2 augustus het vijfde Zomeravondconcert in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk. Dit keer weer onder de noemer ‘Orgel-Plus’. Orgelcomposities, solo en combinaties met de panfluit. Dennis van der Wijk, orgel (25) en Henske van der Weerd, panfluit (23) soleren ieder zelfstandig en laten een keur van mogelijkheden horen voor beide blaasinstrumenten. Uiteindelijk is het orgel dat ook.
Orgel en panfuit, een schitterende speelse combinatie, waar ook de volksmuziek aan bod komt.
U krijgt een heerlijke muziekavond te horen vanaf de vroege barok – Jacob van Eyck tot aan de jongste generaties componisten, o.a. Theo Loevendie, die u mogelijk kent van een heel andere kant in eigentijds ensemblespel. Het orgel hoort u met name in werken van o.a. John Travers, Louis Vierne ( uit diens 1e Suite) en in de driedelige Toccata, trio en fuga van Adriaan C. Schuurman over Psalm 150.
Het concert in de Oud-Katholieke St. Agneskerk begint om 20.30 uur. De deuren staan al eerder voor u open. De toegang is vrij. Een openschaalcollecte aan de uitgang nodigt uit deze initiatieven in Egmond te blijven steunen.
Het wordt zeker een boeiende avond met een hoog ‘zomeravondgehalte‘.
www.dennisvanderwijk.nl www.henskevanderweerd.nl
Over de artiesten: Dennis van der Wijk kennen we in Egmond alweer een paar jaar. Na zijn ‘bachelor-examen ‘ in 2007 rondde hij zijn ‘masters’ af in 2009 na de opleidingen die hij kreeg van m.n. Jacq. Oortmerssen aan het Amsterdams Conservatorium. Een overtuigende presentatie, ook dan met een indringende eigen compositie op het grote Müllerorgel in de haarlemse Grote of St. Bavokerk. Eerder studeerde Dennis aan het groningse Prins Claus Conservatorium bij Johan Beeftink en Theo Jellema. Inmiddels rondde hij het laaste jaar zijn opleiding muiziekdocent af in Amsterdam en is verbonden aan de Kinderkoor Academie Nederland aldaar. Als kerkorganist is hij verbonden aan enkele kerken in Alkmaar en o.a. aan deze Oud-Katholieke Ste. Agneskerk.
Henske van de Weerd begon reeds op haar twaalfde met panfluitlessen. Na haar middelbare schoolopleiding besloot ze op te gaan voor muziekdocente in Zwolle en koos de panfluit als bijvak.De ook hier bij ons bekende pedagoge -panfluitiste Liselotte Rokyta was haar eerste docente en zij vervolgde haar opleiding aan het Amsterdams Consvatorium bij Mattijs Koene. Henske is nu bezig aan de laatste fase van haar opleiding en volgde o.m. ook nog masterclasases bij Nicolae Pirvu en Michel Tiraboso. De panfluit, afkomstig uit Roemenië, is naast de klassieke en hedendaagse muziek al dan niet in samenspel met orgel ook een instrument bij uitstek om de wereldse volksmuziek te vertolken.