Brief van de bisschop

Deze brief is gericht aan het kerkbestuur, maar omdat het van belang is voor de hele parochie is hij, met toestemming van de bisschop vrijgegeven voor algemene publicatie. 

Zeer geachte bestuursleden,

Allereerst zeg ik u dank voor het goede overleg dat we op 20 augustus j.l. in Egmond konden hebben. De aanleiding voor dit overleg was de wijziging in de taken van pastoor dr. Mattijs Ploeger, die naast zijn docentschap systematische theologie (20% van de werktijd) wegens het vertrek van prof.dr. Angela Berlis ook rector van het Oud-Katholiek Seminarie (30%) is geworden. Deze wijziging maakte een voorziening in de pastorale bezetting van de Egmondse parochie nodig.

Tot mijn vreugde kan ik u vervolgens mededelen, dat het Collegiaal Bestuur van onze kerk heeft ingestemd met het voorstel om priester Rudolf Scheltinga als assisterend pastoor in uw parochie aan te stellen. Zijn aanstelling in deze functie zal per 1 november aanstaande ingaan en aanvankelijk 30% van de werktijd omvatten, om in het volgende voorjaar, wanneer het emeritaat van assisterend pastoor Koos van Oosterhout ingaat, tot 100% te worden uitgebreid. De installatie van priester Scheltinga in zijn nieuwe functie zal tijdens de eucharistieviering op 15 november aanstaande plaatsvinden.

Ook ligt het in de bedoeling, dat pastoor Mattijs Ploeger in de zomer van 2010, wanneer pastoor drs. Peter Feenstra naar Zwitserland vertrekt, tot pastoor van de parochie in Haarlem zal worden benoemd.

We vragen u van het bovenstaande melding te maken aan de parochianen en spreken tenslotte onze hoop uit, dat de genoemde pastoors in een goede samenwerking met de overige leden van het kerkbestuur de hun toebedeelde taken trouw vervullen, tot eer van Gods naam en tot opbouw van zijn kerk.

Met vriendelijke groeten
in Christus

uw

Bisschop Dirk Jan Schoon