Mededeling van de pastoor

In het vorige Scheepje maakte ik melding van veranderingen in de pastorale zorg. Onze bisschop heeft deze zomer niet stilgezeten en is met een oplossing gekomen. De brief aan het kerkbestuur, waarin hij dit aankondigt, wordt hieronder met zijn toestemming afgedrukt. Het komt erop neer, dat assisterend pastoor Rudolf Scheltinga vanaf 1 november ons team komt versterken, en dat hij mij in de volgende zomer zal opvolgen als pastoor van Egmond.

Ik ben mij ervan bewust dat mijn vertrek naar Haarlem, in verband met mijn uitgebreide functie aan het Seminarie, een aantal van u zal teleurstellen. Het is natuurlijk totaal niet datgene, wat ik mij bij mijn (terug-)komst naar Egmond had voorgesteld. Ik vind het belangrijk u te melden dat bij mijn komst naar Egmond tegen mij is gezegd dat ik geen baan aan het Seminarie hoefde te verwachten. Ik ben toen met veel plezier naar Egmond gegaan en ben nog steeds met veel plezier in uw midden. Maar niemand kon toen voorzien dat er door het overlijden van bisschop Bert Wirix en door het vertrek van professor Angela Berlis zoveel vacatures aan het Seminarie zouden ontstaan. Dat is het spanningsveld waarin ik, uiteraard in overleg met Astrid, voor deze weg heb gekozen.

Ik ben blij dat de bisschop erin is geslaagd om een goede opvolger te vinden, in wie ik het volste vertrouwen heb. Bovendien is het heel prettig dat pastoor Koos van Oosterhout en ik hem nog een tijdje kunnen ‘inwerken’. Ik hoop dat u 15 november alvast reserveert om pastoor Scheltinga te verwelkomen.

Pastoor Mattijs Ploeger