Ook burgerhulpverlener AED worden? Trainingen voorjaar 2018

Het Netwerk Burger AED is een initiatief van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Het project is opgezet om een netwerk van AED’s (reanimatieapparaat bij hartstilstand) en burgerhulpverleners te realiseren.

 

Burgerhulpverleners AED nodig!

Het Netwerk Burger AED is een netwerk van vrijwilligers. Dit zijn mensen in onze gemeente die na een sms de reanimatie starten en/of de AED bedienen. Want als iemand een hartstilstand krijgt, is het cruciaal dat de reanimatie binnen zes minuten start. Dat geeft een kans op overleven van veertig tot zeventig procent. De ambulance is vaak langer dan zes minuten onderweg.

De behoefte aan nieuwe burgerhulpverleners blijft bestaan. Hoe meer mensen beschikbaar zijn om alle AED’s in de gemeente adequaat in te kunnen zetten, hoe meer slachtoffers er binnen zes minuten kunnen worden gered.

 

Aanmelden

Hebt u een reanimatiediploma? Woont en/of werkt u in de gemeente Bergen? Dan kan dat heel eenvoudig. Ga naar www.hartslagnu.nl en meld u aan. Na controle van uw gegevens wordt u opgenomen in het systeem. Vanaf dat moment ontvangt u een sms als iemand in uw buurt hulp nodig heeft. Zo draagt u bij aan een grotere kans op overleven bij een hartstilstand.

 

Trainingen reanimatie/bediening AED

Hebt u nog geen reanimatiediploma? De gemeente Bergen start dit voorjaar weer met vijf trainingen reanimeren/bediening AED. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan louiseschalkoort@debuch.nl.

 

Trainingsdata, tijden en plaatsen:

  • Woensdag 21 februari van 19.30 – 22.00 uur in  ‘De Blinkerd’,
    Heereweg 150, 1871 EM  Schoorl
  • Woensdag 28 februari van 19.30 – 22.00 uur in de kazerne van de Egmondse Reddingsbrigade, Schipper van der Plasstraat 4, 1931 EK Egmond aan Zee
  • Woensdag 7 maart van 19.30 – 22.00 uur in Verenigingsgebouw Egmond,
    Julianastraat 5, 1931 CA  Egmond aan Zee
  • Woensdag 14 maart van 19.30 – 22.00 uur in ‘Dorpshuis Hanswijk’,
    Hanswijk 1, Egmond aan den Hoef
  • Dinsdag 20 maart van 19:30 – 22:00 uur in ‘De Schulp’,
    Visweg 45, 1935 EB  Egmond-Binnen

 

Aan de training zijn geen kosten verbonden. Wel wordt van u verwacht, wanneer u zich aanmeldt voor de cursus, dat u ook meedoet aan het Netwerk Burger AED. De trainingsprogramma’s zijn grondig opgesteld en zijn daarmee geschikt voor zowel beginners als ervaren deelnemers.

 

Er kunnen maximaal 12 personen per keer aan de training deelnemen.