Zomeravondconcert maandag 31 juli

Zomeravondconcert

Organist Gert van Hoef, talent improviseert  aan de klavieren.

Het vijfde Zomeravondconcert  in de reeks van negen orgelconcerten danwel orgelPLUS  concerten in de  Oud-Katholieke  Ste. Agneskerk wordt  maandagavond de 31e juli verzorgd  door de  23-jarige organist Gert van Hoef.* (1994).  Hij kreeg hij de eerste orgellessen  van zijn opa,  daarnaast de plaatselijke koorleider  mevr. Daamen. Reeds in 2009   verwierf hij de eerste prijs in het Interclassics Orgelconcours.  In 2010 neemt hij les bij de ook inmiddels in Egmond  bekende Voorthuizense organist Evert van de Veen en wordt kort erna benoemd tot de organist van de Hervormde gemeente  in Barneveld. In augustus van dat jaar wint hij het ‘Feike Asma’- concours. Vervolgens neemt hij voorbereidende orgellessen bij de Amersfoortse organist Herman van Vliet om in 2013 toegelaten te worden voor zijn studie aan het Koningklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy.  Op 28 juni van dat jaar wint hij het presticieuze  ‘Govert van Wijn’- concours op het Garrels-orgel van de Grote Kerk te Maassluis.  

Gert van Hoef brengt deze concertavond een mix van de barok van Joh. Seb. Bach, o.a. diens 2e Triosonate, Georg Fr. Händel, en de romantiek:  Felix Mendelssohn in  een eigen bewerking van de bekende Italiaanse Symfonie. Verder hoort u muziek van Guilmant en Rimsky-Korsakov. Gert laat zich niet onbetuigd als het gaat over zijn improvisatietalenten. De meerdere opnamen die hij op You-tube plaatst  maken  hem inmiddels  ook bekend in binnen– en buitenland. O.a. in Groot-Brittannië maakt hij  v.a. 2015  een concertreis naar de Victoria Hall in (Stoke on Trent ) en naar de Bloomsbury Central Baptist Curch in Londen.

Oud-Katholieke Ste. Agneskerk, Voorstraat 112, Egmond aan Zee, de toegang is gratis, wel graag een vrije gift bij de collecte aan de uitgang.

Maandag 31 juli  2017, 20.30 uur

 

   Oud-Katholieke Ste. Agneskerk, Egmond aan Zee

 

  1. 1.     ‘De kracht van Uw liefde’(improvisatie)                Gert van Hoef  (1994)

 

  1. 2.     – Canzona in D minor (BWV 588)              Johann Seb. Bach (1685-1750)

 

      –  Trio Sonate 2 in  c- minor (BWV 526)

 

  1. 3.     ‘Arrival of the Queen of Sheba’            George Fr. Haendel (1685-1759)

 

  1. 4.     ‘Italiaanse Symfonie’ – Andante con Moto                   Felix Mendelssohn

  (arr. Gert van Hoef)                                                                      (1809-1847)

 

  1. 5.    Liedbewerking  ‘Is Uwe lamp wel brandend’                   Gert van Hoef (muziek ‘De Moldau’ van Bedřich Smetena)

 

  1. 6.    Dodenmars en Engelenzang                Alexandre Guilmant (18837-1911)

 

  1. 7.    ‘Flight of the Bumblebee’                     N. Rimsky–Korsakov (1844-1908)

 

  1. 8.    ‘Fantasy of the Opera’                                                             Gert van Hoef