Palmzondag 2016

Start van de Goede Week


In onze Ste. Agneskerk in Egmond aan Zee maken we op  zondagochtend 20 maart een begin met de Goede Week. De kinderen hebben jl. woensdag hun Palmpaasstokken gemaakt en morgen komen ze – aan het begin van de viering – mét deze palmpaasstokken de kerk in. De viering begint om 10.00 uur. (foto is uit 2013)

Voor in de kerk aangekomen luisteren wij allemaal naar de lezing uit het Evangelie van Lucas – gelezen door pastoor Rudolf Scheltinga (de liturgische kleur tijdens de gehele viering is rood)  – vervolgens wordt er gebeden over de aanwezigen en de palmen en worden de palmen gezegend met wijwater en wierook. Eenieder komt naar voren om een palmtak in ontvangst te nemen en zo in processie de kerk door te lopen; de kinderen gaan hierbij voorop. Ondertussen wordt er gezongen door iedereen.

Aan het eind van de processie gaan de kinderen naar hun kinderkerk, het kerkkoor terug naar de koorzolder en alle anderen blijven in de kerk om te luisteren naar de andere drie Schriftlezingen. De lezing van het lijdensverhaal uit Lucas wordt gedaan door drie personen. Altijd weer een indrukwekkend gebeuren.

Vervolgens vieren we rond brood en wijn: Eucharistie en ontvangen we het Lichaam en Bloed van Christus. Gesterkt en verblijd gaat een ieder zo de Goede Week in, in de opgang naar Pasen!

We hopen op een goed gevulde kerk!

Om 15.30 uur is er een speciale viering
voor babies, peuters en kleuters,
ook met het thema ‘Palmzondag’.

Opa’s, oma’s, vaders, moeders, ooms en tantes
en andere belangstellenden zijn ook hier van harte welkom!
Aansluitend aan deze viering is er een drankje en een hapje.