Evensong in Egmond aan Zee 2 april 2016

17.30 uur

St. Cyprian’s Singers of the Saint Cyprian’s Church, Clarence Gate, Diocese of London.


De zangers en zangeressen komen allemaal oorspronkelijk uit kathedrale koren en hebben veelal in Oxford gestudeerd. 
Het koor bestaat uit ongeveer 20 personen (zangers), de dirigent, organist.

Hun repertoir bestaat uit stukken uit de Anglicaanse zangtraditie w.o hyms, Magnificats, anthems,psalmen, introits etc.

DTussen 2 en 5 April 2016 is het koor van St Cyprians Clarence Gate uit Londen in Nederland op tournee. O.l.v. Julian Collings zingt het koor een divers programma van Europese kerkmuziek van de Renaissance tot heden.

De St Cyprian’s Singers bestaat voornamelijk uit alumni choral scholars van de Britse universiteit kapel koren, en werd opgericht door Philip de Grouchy en Julian Collings in 2012 als het koor van St. Cyprian’s Church, Clarence Gate in Londen. Het koor is nu een van de vooraanstaande gemengde kerkkoren in de stad. De belangrijkste focus van de groep is om muziek te leveren voor de reguliere kerkdienst op zondag en voor speciale diensten gedurende het hele jaar. De jaarlijkse carol service en de St. Cyprian’s Day dienst zijn bijzondere hoogtepunten. De overgrote meerderheid van de muziek voor deze diensten komt uit de Anglicaanse kathedraal traditie.
 
Sinds haar oprichting heeft het koor een drukke agenda van externe opdrachten ontwikkeld en wordt regelmatig uitgenodigd voor optredens als onderdeel van festivals en concertseries in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland. Het koor heeft deelgenomen aan het London Festival of Contemporary kerkmuziek, de Brandenburg Choral Festival, en de City of London Festival, evenals reizen naar Sevilla (2014) en New York (2015).

www.stcyprianssingers.com

2 April
13:45 – Concert, St Bavo, Haarlem
17:30 – Evensong, Oud Katholieke Kerk, Egmond

3 April
13:00 – Concert, Willibrordkerk, Utrecht
18:00 – Evensong, Oudekerk, Amsterdam

4 April
13:00 – Concert, Dom, Utrecht
20:15 – Concert, Oud Katholieke Kerk, Krommenie

5 April
19:30 – Concert, Grote Kerk, Enkhuizen