Sportweekend Egmond

Op zaterdag 11 en zondag 12 januari staat Egmond weer in het teken van een tweetal grote sportevenementen. Op zaterdag wordt de 22e Strandrace Egmond-Pier-Egmond gereden. Op zondag wordt alweer voor de 48e keer de NN Egmond Halve Marathon gelopen. Jaarlijks trekken beide sportevenementen een groot aantal deelnemers en bezoekers. Hieronder een overzicht van de maatregelen die worden getroffen.

Verkeersmaatregelen zaterdag 11 januari

Op zaterdag is vanaf 08.00 uur tot 18.00 uur Boulevard Zuid, vanaf de Kennedyboulevard en Boulevard Noord tot de Wilhelminastraat afgesloten voor het verkeer. De Sportlaan wordt verkeersluw gehouden tussen 08.30 en 18.00 uur.

Verkeersmaatregelen zondag 12 januari

Op zondag is Egmond aan Zee vanaf 08.00 uur afgesloten voor het binnenkomend autoverkeer. Alleen bussen, hulpverleningsorganisaties en taxi’s worden doorgelaten. Deze maatregel is uit veiligheidsoverwegingen genomen, om te voorkomen dat Egmond aan Zee tijdens het evenement dichtslibt en dat er na afloop lange files ontstaan. Inwoners van Egmond aan Zee worden dringend verzocht hun auto’s deze dag te laten staan. De politie geeft ’s middags rond 18.00 uur – afhankelijk van de verkeerssituatie – de weg naar Egmond aan Zee weer vrij.

Parkeerverboden

  • Boulevard Noord (tussen Emmastraat en Wilhelminastraat) – donderdag 9 januari 12.00 uur tot maandag 13 januari 17.00 uur.
  • Boulevard Noord (overig) – zaterdag 11 januari 6.00 uur tot zondag 12 januari 18.00 uur.
  • Vuurtorenplein – zondag 12 januari van 8.00 tot 17.00 uur.
  • Boulevard Ir. de Vassy (oostzijde tussen Vuurtorenplein en Wilhelminastraat) en nabij de standplaats – zondag 12 januari van 8.00 tot 14.00 uur.
  • Boulevard Zuid – zondag 12 januari van 6.00 tot 17.00 uur.
  • Plevierenlaan – zondag 12 januari van 8.00 tot 12.00 uur.
  • Wilhelminastraat (tussen de Beatrixstraat en de Boulevard Noord) – zaterdag 11 januari 7.00 uur tot zondag 12 januari 18.00 uur.
  • Gedeelte van de Zeeweg.
  • Voor de Watertorenweg geldt een stop- en parkeerverbod.

Wegsleepregeling: let op de borden

Om het evenement goed en veilig te laten lopen, wordt een groot aantal parkeer- en verkeersmaatregelen genomen. Dit houdt ook in dat voor bepaalde stukken de wegsleepregeling geldt. Let u – en uw gasten – dus goed op de borden. Als uw auto wordt weggesleept, kost het u namelijk zo’n € 200 om de auto weer op te halen.

Passeerkaart

Woont u in Egmond aan Zee of u werkt daar of moet u absoluut op zondag 12 januari tussen 8.00 en 9.45 uur in het dorp zijn, dan kunt u bij de gemeente een passeerkaart aanvragen. Hebt u een passeerkaart dan moet u er wel voor zorgen, dat u vóór 9.45 uur op de plaats van bestemming bent. Na 9.45 uur is de doorgang voor motorvoertuigen namelijk niet meer mogelijk.

U kunt een passeerkaart aanvragen bij de receptie tijdens de openingstijden van het gemeentehuis van Bergen. (zie voor de openingstijden de Colofon in de Gemeentekrant of website). Neemt u voor uw aanvraag wel een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs of paspoort) mee. Om Egmond aan Zee uit te rijden hebt u geen passeerkaart nodig.

Omleiding lijndienst Connexxion

Vanwege de sportevenementen rijdt de lijndienst van Connexxion in het weekend een omleidingsroute:

  • Zaterdag 11 januari
    De bus rijdt vanaf het begin van de dag tot 19.00 uur de omleidingroute Sportlaan, Watertorenweg, Voorstraat. Na 19.00 uur wordt gebruikelijke route weer gereden.
  • Zondag 12 januari
    De bus rijdt vanaf het begin van de dag tot 19.00 uur de omleidingsroute Sportlaan, Watertorenweg, Voorstraat. Na 19.00 uur rijdt de bus weer de gebruikelijke route.

Wilt u actuele informatie over de sportevenementen, de verkeerstromen en de bereikbaarheid van het dorp? Volgt u dan de wijkagent via @POL_vdMolen en op de website van Le Champion