Pastoor op het dak

Op grote hoogte

Iedere week is pastoor Rudolf Scheltinga een uur op het dak van de kerk. Dit op uitnodiging van de bouwcoordinator, de heer Cees Teunissen (Casparus bv)  welke namens het kerkbestuur het verleien van het dak en andere bouwkundige vernieuwings- en herstelwerkzaamheden coordineert. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Ooijevaar, bevlogen bouwers!

De pastoor kreeg een rondleiding langs de diverse werkzaamheden en kreeg uitleg over de stand van zaken betreffende de geplande werkzaamheden. Ondertussen gingen die werkzaamheden gewoon door: het verwijderen onder druk en met gebruik van warm water en stoom van de mosaangroei op de muren van de kerk en natuurlijk het verwijderen van de oud leien, het aanbrengen van dakhaken (zie foto hieronder), en het aanbrengen van nieuwe leien door de firma Stam– in de zgn. ‘Maasdekking met gehaakte leien‘ én ook heel belangrijk het aanbrengen van folie voordat de nieuwe leien bevestigd worden. 

Indrukwekkende werkzaamheden welke op grote hoogte én met alle vereiste veiligheidsmaatregelen worden uitgevoerd. Het bezoek van de pastoor werd hedenochtend gadegeslagen door één zeemeeuw – zeker een bekende van de pastoor, grapte een leidekker.