Kerkradio november: De historie van de oude begraafplaats in Bergen

KERKRADIO uitzending van zondag 3 november om 9.00

In de maand november worden in de verschillende kerken de doden herdacht.

In de Katholieke kerken is 1 november het feest van Allerheiligen. 

Op Allerzielen 2 november worden alle gestorvenen herdacht. Een bezoek aan het kerkhof cq begraafplaats behoort bij de traditie.

In de Protestantse kerk worden de overledenen van het afgelopen jaar herdacht op de laatste zondag van het kerkelijk jaar eind november..

In de KERKRADIO uitzending van zondag 3 november om 9.00 (herhaling 4 november om 20.00) op RADIO 80 brengt Maarten Verboon  in gedachte een bezoek aan de oude begraafplaats aan de Ruinelaan in Bergen met de heer W.J. Bleys.

Sinds 1965 vinden er hier geen begrafenissen meer plaats.

De schenker van de grond J. J.H van Reenen heeft bedongen dat de begraafplaats geen andere bestemming mag hebben of de grond moet weer terugvallen aan de erven van Reenen.

De begraafplaats is  een oase van rust en van grote natuurwaarde.

Sinds 1996 heeft de Historisch Vereniging Bergen de begraafplaats geadopteerd. Iedere donderdagmiddag wordt er onderhoud gepleegd en kunt u de begraafplaats bezoeken.

Radio 80 is te beluisteren in de ether op 105.9 FM op de kabel op 96.5 analoog en digitaal op 784 en via het geluid van de kabelkrant van RTV 80 op kanaal 44 van Ziggo. Wereld wijd is Radio 80 te beluisteren op internet via www.rtv80.nl