Tweede Zomeravond OrgelConcert

maandag 8 juli 2013; 20.30 uur

Gijs Boelen  Een concert van oude muziek, barok en romantiek.

Het ‘jonge’ orgeltalent Gijs Boelen was veertien jaar toen zijn concertcarrière begon. Hij verzorgt het tweede Zomeravondconcert in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk op maandag 8 juli a.s.

De ‘cum laude’ afgestudeerde amsterdamse organist begint die avond met een mix van de hele vroege barokmuziek uit Spanje, Engeland en Italië. Vervolgens speelt hij pure barok van de duits-nederlander Christian Friedrich Ruppe, het zou een leerling hebben kunnen zijn van Johann Seb. Bach, verrukkkelijke muziek in een drietal Serenade’s.

De organist gooit het de tweede helft van de avond over een heel andere boeg. Met muziek uit de laat-19e eeuw en de jaren ‘20 en ‘30 uit de vorige eeuw laat hij horen wat een orgel óók kan. Hij speelt dan eigen arrangementen van George Gershwin, ‘Rhapsodie in Blue’, Frans Lehár ’de Gold und Silber’- wals  en van Johann Strauss Jr.de bekende ouverture‘Die Fledermaus’

Dat wordt een veelbelovende avond van de laatste jaren, nu in de Ste. Agneskerk te Egmond aan Zee .Een mix van oud en nieuw met een vleugje romantiek aan het orgel. Als altijd beginnen de concerten  in deze serie om 20.30 uur aan de Voorstraat 112, de toegang is vrij. 

Voor het programma, klik HIER