Vieren in de week van gebed voor de eenheid van de christenen

Dát kan!

Vieringen in de week van gebed voor de eenheid van de christenen in 2013

zaterdag 19 januari om 19.15 uur in Egmond-Binnen (Protestantse Kerk) 
zondag 20 januari om 10.00 uur in Egmond aan den Hoef (Slotkapel) 
zondag 20 januari om 10.00 uur in  Egmond aan Zee (Rooms-Katholieke Kerk). 

Al meer dan honderd jaar bestaat de traditie om in januari de week van gebed voor de eenheid van de christenen te houden. 
De Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie (EA) hebben voor de Week van Gebed in 2013 een gezamenlijk thema vastgesteld: ‘Wandelen met God’. Dat is gebaseerd op Micha 6: 8, waarin de profeet oproept om Gods weg van trouw, nederigheid en gerechtigheid te gaan.

Het thema is dit jaar aangedragen door kerken in India. Ongeveer tachtig procent van de Indiase christenen is Dalit. De Dalits worden beschouwd als ‘outcasts’ die zelfs buiten het heersende kastenstelsel geplaatst zijn. Concreet kenmerkt hun leven zich door vernedering, uitbuiting en onderdrukking. Het kastenstelsel zorgt ook binnen de Indiase kerken voor grote verdeeldheid.

De profeet Micha uit in zijn bijbelboek scherpe kritiek op politieke en religieuze leiders. Zij gaven leiding aan een maatschappij die gekenmerkt werd door corruptie, onrecht en machtsmisbruik. Vervolgens houdt hij een sterk pleidooi voor gerechtheid.

De gelijkenis in de situatie en krachtige oproep om daar als volgelingen van Christus een keer in te brengen, is voor de Indiase kerken de reden geweest om deze tekst te kiezen. Tijdens de gebedsweek in 2013 zullen christenen wereldwijd stilstaan bij de oproep om trouw te zijn en de weg van gerechtigheid en nederigheid te gaan.

U bent van harte welkom in onze oecumenische vieringen op 

zaterdag 19 januari om 19.15 uur in Egmond-Binnen (Protestantse Kerk) 
zondag 20 januari om 10.00 uur in Egmond aan den Hoef (Slotkapel) 
zondag 20 januari om 10.00 uur in  Egmond aan Zee (Rooms-Katholieke Kerk). 

Zondag is er ook een uitzending van de openingsviering – een week eerder opgenomen – van de Raad van Kerken in Nederland + de Evangelische Alliantie, vanuit de Paulusabdij in Oosterhout. Klik HIER voor de uitzending.