Blinde voorganger rent na sportieve kerkdienst mee met ‘Egmond’

Kerkdienst zaterdag 12 januari 2013, 19.30 uur

FOTO JJFOTO/JAN JONG 

Behoefte aan een geestelijke oppepper vooraf voor de Halve Marathon van Egmond? De blinde Bert Glorie gaat zaterdagavond voor in een speciale kerkviering. Zondag (13 januari) rent hij mee.

Een speciale vesperdienst in Egmond aan Zee staat staat van begin tot eind in het teken van het sportfestijn. Een van de voorgangers is katholiek theoloog Bert Glorie (50). Hij rent zondag de 10 kilometer. De Egmonder is blind, vanaf zijn geboorte.

’Lopen met een horizon’ is het thema van deze nieuwe oecumenische viering. Met z’n allen in een spurt naar de kerk voor een spirituele opwarming. Aanvang half acht. In de Oud-Katholieke Kerk aan de Voorstraat is plaats voor zeshonderd mensen. ,,Iedereen is van harte welkom’’, zegt predikant Saskia Ossewaarde. ,,Lopers, wandelaars, kuieraars, tippelaars, dravers, doordravers, iedereen.’’

Drie kwartier van gezamenlijke bezinning als mentale voorbereiding op een dag waarop het zo snel mogelijk bereiken van de finish centraal staat. ,,Met deze viering willen wij ook benadrukken dat er na elke eindstreep weer een nieuwe horizon zichtbaar wordt’’, vertelt pastoor Rudolf Scheltinga. Hij leidt de vesperdienst, samen met Saskia en Bert.

 

Voor de gehele tekst: KLIK

Zie hier het loopresultaat van Bert Glorie:

Startnummer 23207
Naam Bert Glorie
Woonplaats Egmond aan den Hoef
Afstand Kwart marathon recreatie
Categorie Mrecr
Totaal plaats 2060 / 2589
Categorie plaats 1080
Snelheid 9,008 km/uur
5,25 kilometer 37:09
Netto tijd 1:10:16