OPEN KERK >>>>> 5000

De vijfduizendste bezoeker kwam uit SNEEK

Vrijdag 24 augustus kon omstreeks 12.25 uur uur de 5000ste bezoeker van OPEN KERK welkom worden geheten: een vader met twee kleine kinderen uit Sneek (Frl).  Als attentie werd hen een jubileumboek van het – inmiddels 126 jarige –  kerkgebouw aangeboden. Beide kinderen kregen een een parochiele sleutelhanger + kaart van de gebrandschilderde ramen. Geheel verrast en blij dat zíj bezoekers 5000 en 5001 en 5002 waren!

Verheugd zijn we als parochie met zovelen – wederom ver boven verwachting –
die als bezoekers gebruik maken van onze OPEN KERK.

Dit jaar is er OPEN KERK op maandag tot en met vrijdag in de maanden julie en augustus 2012. Er blijkt regelmatig vraag te zijn naar ‘kerkbezoek’ op de dagen door de week: wanneer is de kerk open en kunnen we even naar binnen. De vraag komt van parochianen en van de vele toeristen welke we hier in Derp mogen begroeten. Hiertoe willen we als kerkbestuur graag de mogelijkheid toe bieden en daarom is er besloten om op de aangegeven dagen in de genoemde periode de kerk open te doen voor stilte, gebed en viering.

De kerk gaat open om 11.30 uur. Om 12.30 uur is er dan een Eucharistieviering of een Middaggebed. Om 13.30 uur gaan de deuren van de kerk weer dicht. Pastoor Scheltinga is alle dagen aanwezig voor gesprek, gebed en viering. Het is een stuk pastoraat van de aanwezigheid welke we op deze manier vorm willen geven. Ook doen we een beroep op één of twee vrijwilligers die per keer ook aanwezig zijn, om toezicht te houden en om eventuele vragen te beantwoorden.

De nadruk ligt – anders dan op de woensdagavonden tijdens de maanden juni, juli en augustus – niet op het ‘bekijken’ van het kerkgebouw en de uitgestalde voorwerpen, maar juist op het kerkgebouw als plek voor stilte, gebed en viering. Het opsteken van een kaarsje behoort ook tot de mogelijkheden.

Het complete schema van kerkdiensten in onze kerk ziet er derhalve
in de maanden juli en augustus zo uit:

Zondag 10.00 uur Eucharistieviering
Maandag 12.30 uur Middaggebed
Dinsdag 12.30 uur Eucharistieviering
Woensdag 09.00 uur  Eucharistieviering
                     12.30 uur  Middaggebed
Donderdag 12.30 uur Eucharistieviering
Vrijdag 12.30 uur Eucharistieviering
Zaterdag 19.00 uur Avondgebed/Vesper

Zoals u ziet blijft de Eucharistieviering op woensdagochtend om 9.00 uur gehandhaafd.

Als er op een bepaalde dag een uitvaart is dan vervalt de OPEN KERK en ook de viering.
Dit wordt dan aangekondigd in het kastje voor de kerk en ook op de website van onze parochie.
Tevens wordt het – indien mogelijk – bij de afkondigingen op zondag meegenomen.

Wilt u als vrijwilliger – op de valreep – meedoen: bel/mail pastoor Scheltinga!