Open Kerk in Groet en Egmond aan Zee

zondag 3 juni door Radio80 tussen 09.00 en 10.00 uur

In het kerkprogramma voor de Kust- en Duinstreek, kunnen luisteraars naar mevrouw Betty van het Kaar en pastoor Rudolf Scheltinga luisteren.

Wanneer Nederlanders in het buitenland op vakantie zijn, lopen ze vaak een kerk binnen. In Nederland zelf zijn die mogelijkheden beperkt, de kerken zijn meestal gesloten. In onze regio maken de Groeter (Protestantse) kerk en de Egmondse (oud-katholieke) kerk hierop een uitzondering. Onafhankelijk van elkaar hebben ze besloten om de kerken in het toeristenseizoen dagelijks open te stellen.

In gesprek met elkaar praten Betty van het Kaar en Rudolf Scheltinga, onder leiding van Nel Visser, over de achtergronden van de openstelling, de overeenkomsten die er bestaan, maar ook over de verschillen. Die liggen voornamelijk in de organisatie en de inhoud van de openstelling. Maar bij beide kerkgenootschappen staat de gastvrijheid die ze bieden voorop.

Dit gesprek  is te beluisteren op Radio 80 (105.9 fm of 96.5 kabel) en wereldwijd op www.rtv80.nl(ook op tv achter de lokale tekst-tv van R80, kanaal 44 Ziggo). De uitzending wordt om 08.00 uur vooraf gegaan door een uur religieuze muziek. Het programma wordt maandagavond herhaald na het nieuws van 20.00 uur.