Dominee van Bergen op de radio

In het kerkprogramma voor de Kust- en Duinstreek dat op zondag 4 december door Radio 80 tussen 9.00 en 10.00 uur wordt uitgezonden, komt dominee Engele Wijnsma van de Ruïnekerk te Bergen aan het woord.

Sinds februari dit jaar is Engele Wijnsma daar aangesteld. In gesprek met Nel Visser vertelt hij waarom en hoe hij naar Bergen is gekomen en wat hem daar aantrekt. Hij laat zich kennen als een enthousiast man met vele plannen voor de gemeenschap. Zo heeft hij al gezamenlijke maaltijden gerealiseerd, waarbij mensen met elkaar in contact kunnen komen en elkaar beter kunnen leren kennen. Een van zijn doelen is om de jeugd meer bij de kerk te betrekken en heeft het daarbij over de St. Nicolaaskapel van de Ruïnekerk. Hij vertelt over zijn jeugd, studie en vorige standplaatsen. Over veel dingen heeft hij een uitgesproken mening, zo maakt hij een vergelijking tussen de kerk en een voetbalvereniging.
Dominee Wijnsma is te horen in het kerkprogramma van zondag 4 december van 9.00 tot 10.00 uur op Radio 80 (105.9 fm of 96.5 kabel en wereldwijd op www.rtv80.nl; ook op tv achter de lokale tekst-tv van R80). Deze uitzending wordt maandagavond herhaald na het nieuws van 20.00 uur. Voor en na de uitzending wordt een uur sfeermuziek uitgezonden.

http://www.dedomineeblogt.nl/