Kramen op de stip: tussen lederwaren en poffertjes: KERKOPENSTELLING

In de Oud-Katholieke parochie van Ste. Agnes in Egmond aan Zee is een werkgroep die bestaat uit een groepje parochianen, Zij zorgen ervoor dat het kerkgebouw bezichtigd kan worden door een ieder die daar belangstelling voor heeft. Ook is er gelegenheid om een waxinelichtje aan te steken!

Elke woensdagavond in de maanden juni, juli en augustus – tijdens de Braderie in de Voorstraat – is de kerk open van 19.30 tot 21.00 uur. Paramenten, kerkzilver en verdere interessante voorwerpen (zoals schelpen met religieuze namen) worden uitgestald en het orgel wordt (soms) bespeeld. Er is mogelijkheid voor een gesprek en het beantwoorden van vragen. Ook is schriftelijke informatie aanwezig. Zo zijn er ook ansichtkaarten van de kerk en het interieur te koop.

De Oud-Katholieke Kerk staat in de Voorstraat 112. De ingang is te herkennen aan de poffertjeskraam: tussen lederwaren en poffertjes betreedt u het kerkplein en vervolgens de trapopgang naar het kerkgebouw. Voor mensen in/met een rolstoel is de oostelijke ingang beschikbaar.

O ja, geen etenswaren mee naar binnen nemen. Tot woensdag?