Eindelijk Pasen! V – V – V

Zo laat in het jaar Pasen: niemand kan het zich herinneren dát ooit te hebben meegemaakt.

(In 1943 viel Pasen zelfs op 25 april!)

Maar dít jaar weten wij het allemaal en worden we met z’n allen uitgenodigd om de Goede Week – de opgang naar Pasen – en het feest van Pasen te vieren! Laat die kans dan ook niet voorbijgaan.

U bent van harte welkom o.a. in de Oud-Katholieke Kerk aan de Voorstraat 112 in Egmond aan Zee. Wanneer?
Er is eigenlijk maar één dienst – een hele lange:

We beginnen op Witte Donderdag, ’s avond om 19.00 uur – vervolgens gaan we door op Goede Vrijdag in de middag om 15.00 uur én in de avond om 19.00 uur – aansluitend op Paaszaterdag om 21.00 uur (als het bijna donker is) om het nieuwe Licht het 125 jarig kerkgebouw binnen te dragen en zó de Verrijzenis van de Heer Jezus Christus te vieren. Voor wie er nog niet genoeg van kan krijgen – en voor wie geldt dát nou niet – vieren we ook weer op zondag de Eerste Paasdag om 10.00 uur én op maandag de Tweede Paasdag om 10.00 uur.

Kun je nou niet op alle dagen: geen nood. Maar weet wél: alles meemaken is indrukwekkender voor jou zelf én ook voor alle andere meevierenden. Er zijn 450 zitplaatsen in het kerkgebouw. Eén is er voor jou!

In deze dagen is iedere kerk op z’n “Paasbest” – we vieren immers de hoogtepunten van het kerkelijk jaar én de nacht der nachten, zoals Augustinus zei. En reuze bijzonder deze keer: in de Paasnacht wordt een volwassene gedoopt, gevormd en neemt voor de eerste keer deel aan de H. Communie. Pasen: verfrissend, vernieuwend, verrijkend!