Werkgroep geloofsinformatie

  

Voor deze mooie zomer begon hebben de leden van deze werkgroep rond de tafel  gezeten en plannen uitgewerkt waarvan u het resultaat nu hieronder op papier ziet staan. Hiermee breekt een nieuw seizoen aan  voor onze werkgroep en voor u. Want een avond is niet compleet zonder uw aanwezigheid!  Al degenen die onze avonden al eens bezocht hebben, weten hoe waardevol het is om met anderen over spiritualiteit te praten. Onze  avonden zijn bedoeld voor verdieping van ons geloof en het uitwisselen van gedachten over geloof en samenleving.

Komende maanden bieden wij u de volgende mogelijkheden aan:

Dinsdag 6 oktober: een reisverslag van enkele van onze mede parochianen. Aanvang 20.00 uur in de grote zaal van het Verenigingsgebouw.

Dinsdag 20 oktober: bespreking liturgie. Aanvang 20.00 uur in de kleine zaal van het Verenigingsgebouw.
In de oud-katholieke kerk is de liturgie (het vieren van de kerkdienst) heel belangrijk. Daarom besteden we op deze avond aandacht aan de diepere betekenis van de liturgie. De leiding is in handen van pastoor Mattijs Ploeger.

Dinsdag 3 november: ‘Domme vragen bestaan niet’. Inmiddels al een bekend thema en heeft meerdere keren zijn succes bewezen. Aanvang 20.00 uur, kleine zaal Verenigingsgebouw.

Dinsdag 10 november: Henk Groen vertelt ons over het schilderen van Iconen. Aanvang 20.00 uur, kleine zaal verenigingsgebouw.

U ziet, er is weer genoeg keus. Wij verheugen ons op uw komst zodat wij er met elkaar zinvolle en interessante avonden van kunnen maken.

Denkt u bij het lezen van dit alles: Goh, ik zou wel eens willen meedenken bij het samenstellen van  het programma? Dan bent u van harte welkom! Meldt u dan aan bij een van onze leden.

Vriendelijke groet en tot ziens!

Werkgroep Geloofsinformatie:

Pastoor Mattijs Ploeger
Marianne de laleijne
Trees Visser-Groot

NB. Het is voor mij de laatste keer dat ik een stukje schrijf namens deze werkgroep. Dit werk heb ik nu jaren met veel plezier gedaan, maar voor mij is het nu tijd om keuzes te maken in wat ik allemaal kan doen. Daarom heb ik besloten het werk voor deze werkgroep te beëindigen aangezien ik dit al heel lang gedaan heb voor de parochie. Het is echt leuk werk om te doen met  een goede samenwerking tussen de leden, maar een mens kan niet alles. Tijd voor nieuwe krachten!

Voor mij liggen er nog genoeg taken waarmee ik me kan inzetten voor de oudkatholieke kerk.

Aarzel niet, versterk deze werkgroep. Voor meer informatie kunt u bellen.

Trees Visser-Groot
5063712