Werkgroep geloofsinformatie

  

Ons programma de komende maanden

Wij zijn verheugd over de goede opkomst op onze bijbelavonden! Dat mag ook wel eens gezegd worden!  Er is een geïnteresseerde groep die trouw deze avonden bezoekt. Elke avond brengt meer verdieping en de opmerkingen en vragen van de aanwezigen dragen daar zeker een steentje aan bij! Dan weten we weer waar we het voor doen; het organiseren van dit soort avonden.

Inmiddels schiet de tijd voorbij. We krijgen al weer langere dagen, de duisternis wordt korter.  Het jaar 2009 is al niet zo nieuw meer. Wel nieuw is ons programma voor de komende tijd. Wij hopen dat we u komende tijd weer vaak zullen mogen begroeten op onze avonden. Lees het programma eens rustig door en noteert u in uw agenda:

Voor de maand februari:
Dinsdag 3 februari: de laatste bijbelavond van dit seizoen. Praat mee met pastoor Ploeger en de andere aanwezigen over de Handelingen der Apostelen. Aanvang: 20.00 uur in de kleine zaal van het verenigingsgebouw.
Dinsdag 17 februari: heeft u zin om te zingen? Dat kan ook vanavond tijdens deze  tweede muziekavond onder leiding van pastoor Ploeger  (uitleg en voorzang) en Johan de  Wit (orgel). Aanvang: 20.00 uur. Locatie: hervormde kerkje te Egmond binnen. 

Tip: Als u met de auto komt, kijk dan eens of u misschien iemand kunt meenemen. Dat rijdt veel gezelliger!

Voor de maand maart:
Opfriscursus christelijk geloof
De Veertigdagentijd is vanouds niet alleen een periode van vasten, boete en inkeer, maar ook een tijd van geloofsverdieping. Mensen die in de Paaswake gedoopt zullen worden, bereiden zich in de Veertigdagentijd intensief voor op hun doop. Maar ook de rest van de gemeente, die al gedoopt is, krijgt de gelegenheid een “herhalingsoefening” te doen. Pastoor Ploeger geeft een vijfdelige “basiscursus christelijk geloof” voor onze dopeling in de Paaswake, maar ook voor iedereen die wel weer eens wat wil opfrissen van de kennis over God, Christus, de Geest en de kerk. De avonden vinden plaats op woensdagavond in de kleine zaal van het Verenigingsgebouw (20.15), na afloop van de oecumenische lijdensmeditatie in de Protestantse kerk (19.30).

Het programma is als volgt:
4 maart: God de Vader
11 maart: Jezus Christus
18 maart: de heilige Geest
25 maart: het leven van alledag
1 april: de kerk

U ziet wel, er is weer een rijk aanbod! Maak er gebruik van! U kunt er altijd nog bij!

Tot ziens.

Namens de werkgroep Geloofsinformatie,

Trees Visser